Nationaal Kinderboerderij weekend

Zaterdag 14 maart 2015

Op zondag 31 mei vieren we het Nationaal kinderboerderijen weekend. Het wordt dit jaar voor de 22e keer georganiseerd. In het hele land worden er op vele kinderboerderijen allerlei activiteiten georganiseerd. Ook dit jaar zijn wij van de partij.
Wij hebben allerlei spelletjes en opdrachten bedacht rond het thema: samen sta je sterk.


Zoals je ziet wordt er in de dierenwereld ook samengewerkt. Deze Romeo wordt geholpen om zijn Julia een bloemetje te brengen. Mieren bouwen samen hun nest. Leeuwen jagen samen, vogels vliegen in zwermen, vissen zwemmen in scholen, etc., etc. Alle dieren die in groepen leven hebben wel een vorm van samenwerking. Ook wij mensen vallen onder de categorie “groepsdieren”.

Tijdens het Nationaal kinderboerderijenweekend gaan we, op allerlei leuke manieren, testen hoe goed wij mensen samen kunnen werken.


Er is ook tijd voor ontspanning. Terwijl de ouders / begeleiders genieten van een kopje koffie of thee kunnen de kinderen even gezellig knutselen.


Ook de dieren willen graag extra verwend worden op deze feestelijke dag. Wij hopen dat we er samen met jullie een gezellige dag van kunnen maken. Tot ziens op zondag 31 mei. We zijn open van 10.00-17.00. Tussen de middag zijn de knutsel – en knuffelruimte gesloten van 12.30-13.30 u. Om 16.30 stoppen we met de activiteiten.


Terug naar het nieuwsoverzicht